sreda, 13. februar 2013

Nega obraza doma ali v salonu?

Kakšna je razlika, če se odločimo za nego obraza doma ali v salonu? Kaj se bolj splača? Od katere nege imamo več koristi in kaj je boljše na dolgi rok? V tem zapisu bi na kratko predstavil razloge za in proti obema načinoma.

Nega obraza doma je v vsakem primeru bolj prilagodljiva. Izberemo lahko različen nabor kozmetike od različnih krem za obraz do pilinga in različnih dodatkov. Tukaj nismo omejeni na par proizvajalcev ampak lahko izberemo in kupimo katerikoli proizvod. Prednost pri negi doma je seveda v tem, da nam ni potrebno planirati kdaj bomo obiskali salon in se naročati. Kadar imamo čas in si želimo urediti obraz lahko to storimo. Razvajanje svojega obraza doma je seveda lahko precej cenejše od nege v salonu, seveda je to odvisno od tega katere proizvode uporabljamo.

So pa tudi slabosti nege doma. Velika prednost obiska v salonu je razvajanje. Ko vas kozmetičarka razvaja in masira vaš obraz. Tega doma ni, razen če prepričate koga, da vas razvaja. Če si ne vzamete precej časa za raziskavo katera krema je primerna za vas lahko kupite napačno kremo, kar pa se vam ne more zgoditi pri kozmetičarki.



Po drugi strani pa imamo salon, kjer je velika prednost brezskrbnost. Potrebujemo le določiti nek termin, ko imamo čas in se naročiti pri kozmetičarki. Izberemo kakšna nega nam najbolj ustreza in pridemo na razvajanje ob določenem času. Ni nam potrebno ugotavljati kateri preparati so primerni za naš obraz in lahko samo brezskrbno uživamo v razvajanju. Oseba v salonu ima veliko izkušenj z nego obraza in je tako veliko bolj pozorna na določene znake. Točno ve kaj storiti v primeru, da pride do nekih posebnosti, pa naj bodo to naravni pojav kot so mozolji in akne ali pa bolj nenavadni pojavi, ki jih je potrebno zdraviti kot so kožni rak, ki lahko naredi veliko škodo še preden ga odkrijemo.

Ponavadi se kozmetični salon odloči za eno ali par znamk kozmetičnih izdelkov. Ker pozna učinke teh preparatov lahko določi primerno nego za različne tipe kože. Določene znamke želijo ohraniti eksluzivo in se tako prodajajo samo kozmetičnim salonom, niso pa v prosti prodaji.

Slabost nege obraza v kozmetičnem salonu je vsekakor cena. Glede na to, da vas razvaja strokovnjak je to potrebno tudi plačati. Za nekatere, ki imajo probleme s planiranjem je lahko tudi to problem.

Na koncu pa je vprašanje kaj je bolj pomembno? Nek manjši znesek za razvajanje s pravimi kremami ali pa eksperimentiranje doma, da pridemo do pravih produktov za naš obraz. Vsekakor si obiska in nege v salonu ne moremo privoščiti dnevno tako, da je najboljša kombinacija kombinacija obeh.

Ni komentarjev:

Objavite komentar