sreda, 27. marec 2013

Kako shujšati brez minimalnega napora?

Pred nekaj meseci bi rekla, da je to nemogoče. Hujšanje je povezano s trpljenjem in stradanjem. Pred enim mesecem pa sem obiskala strokovnjaka na tem področju nutricionista, ki mi je prijazno povedal, da ima enostavno rešitev za mene. Hujšanje kjer minimalno prilagodiš prehrano imaš pa super rezultate. In kako gre to hujšanje?
Spremeni se samo to, da se ne je kruha in sladkorja (sladkarij, sladkih pijač, čokolade) in več zdrave hrane. Priporoča se zraven tudi gibanje, vendar je meni uspelo brez tega. Dnevna prehrana zgleda pa nekako takole:


  • Zajtrk: Kosmiči z mlekom ali sadjem (Mleko naj ima manj maščobe, kosmiči pa naj bodo čim bolj naravni - preverite tudi koliko "sladkorja" vsebujejo. Vsekakor ne smejo vsebovati več kot 20% na 100g)
  • Malica: Kos sadja in 100g oreščkov (Jabolko ali banana zraven pa oreščke. Oreščki so pomemben vir zdrave maščobe. Priporoča se mandeljne ali indijske oreščke)
  • Kosilo: 200g belega mesa in veliko zelenjave (Belo meso naj bo piščanec, riba ali losos, zelenjava pa lahko karkoli od korenja, brokolija do paprike, pora...) dodajte še malo kuskusa, ki je zelo zdrav
  • Malica podobno kot zjutraj ali pa 200g skute in oreščki
  • Večerja: Solata z 2-3 jajci ali pa s tuno. Tukaj naj bo čim več solate


Pri vseh obrokih pa je pomembno, da se najeste in niste več lačni, še več, da po obroku ne morete spraviti nič več v vase. Mogoče se vam bo na začetku zdelo malo nenavadno ampak pri meni so prišli spodbudni rezultati precej hitro.
Prvi teden boste zgubili vodo in v primeru, da se držite diete vam bo teža padla za 2-3 kilograme + 1 kilogram telesne teže (maščobnih oblog). Potem pa po vsak teden po 1 kilogram, čeprav se priporoča še manj kot 1 kilogram, ker počasno zgubljanje teže je bolj zdravo. Če slučajno izgubite več kot eno kilo na mesec povečajte količine. Nikakor pa ne začnite jesti sladkarije ali pa kruha (posebej belega kruha). Na začetku bo težko brez čokolade, po nekaj tednih pa sladkorja ne boste več pogrešali.
Obstaja pa še en veliki plus za vse, ki se radi pregrešite. Vsak teden si lahko eno uro privoščite kar želite. Takrat lahko pojeste tudi več 1000 kalorij, vendar samo znotraj te ure.
Pa veliko sreče pri hujšanju. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar