četrtek, 16. maj 2013

Aplikacije za hujšanje (iPhone, iPad, Androdid,iOs)

Z vedno večjo razširjenostjo pametnih telefonov, tablic in ostalih elektronskih aplikacij se je razvil tudi trg aplikacij. Sedaj najdemo tudi kar precej aplikacij za skoraj vsako zadevo: od vremenske napovedi, novic, števca korakov, različnih igrc do osebnega prevajalca, iskalca taxijev, sledenja radarjev in navigacije. Pametni telefoni združujejo več naprav v eni sami: telefon, fotoaparat, tablica, gps navigacijo, kompas, števec korakov...
Ker se razvija na različnih področjih se razvija tudi na velikem področju kot je izguba teže, hujšanje in zdravem prehranjevanju. Spodaj je naštetih nekaj aplikacij, ki vam bodo pomagali pri hujšanju:



Diet Point
Aplikacija slovenskega proizvajalca je brezplačna aplikacija. Lahko si jo preneseno na Androida in iPhone. Omogoča nam poenostavljenje hujšanja. Nekaj diet je brezplačnih večina pa je plačljiva, kar velja tudi za določene opcije/featurje. Aplikacija nam omogoča prijavo na dieto na podlagi priljubljene hrane. Nato pa nam predlaga kaj moramo kupiti v trgovini saj nam organizira nakupovalni listek. Za vsak dogodek (zajtrk, malico, kosilo, malico in večerjo) nas telefon opomni, da je čas za kosilo. Hujšamo s pomočjo zmanjšega vnosa kalorij v telo. Zelo lep uporabniški vmesnik in poenostavljanje nakupov.

Calorie Counter My fitnes pal:
Aplikacija, ki se loti hujšanja na drugačen način. Velik del je v uporabnikovih rokah. Potrebno je vpisovati podatke za vsak obrok. Koliko kalorij si zaužil, koliko ima različnih hranilni vrednosti (beljakovin, ogljikovi hidrati, maščob, vitaminov...). Skupaj se tako beleži koliko smo zaužili kalorij dnevno in če lahko še kaj pojemo. Uporabna aplikacija vendar je kar preveč vnašanje in dela na posamezniku ne pa na aplikaciji. Tudi ta aplikacija je brezplačna.

South Beach Diet:
Podobna aplikacija kot Diet point le, da je tukaj manj dietnih planov. Aplikacija stane 1,99$ in je na voljo v obeh trgovinah iTunes in Google play. Posamezniku predlaga tudi rekreacijo in prikazuje različne faze hujšanja.

Vsekakor se priotizira slovenski proizvod. Aplikacija Diet Point je bolj raznolika kot South beach diet. Če pa veste koliko kalorij imajo različni obroki in preveč časa pa lahko uporabljate aplikacijo Calorie Counret.


Ni komentarjev:

Objavite komentar